Muziek 7 t/m 99 jaar

Gitaar (akoestisch)

Klassiek spel saai? Welnee! Vergeet niet dat een goed klassiek spel de basis is voor alle muziek. Klassieke muziek is de deur die je toegang geeft tot een wereld vol muziek. De meeste klassieke muziek is geschreven rond 1800. In deze tijd was gitaar spelen een ware ‘hype’ en de beroemde gitaristen waren net zo bekend als de popsterren nu. Pas in de tweede helft van de 19e eeuw zijn belangrijke dingen als de juiste speelhouding en goede vingertechniek vastgelegd.

In de lessen wordt een stevige basis gelegd wat betreft techniek, notenkennis en akkoorden. Aan de hand van een goede methode leer je prachtige klassieke stukken spelen. Deze methodiek biedt (vooral jonge) leerlingen een gewenste structuur en ontwikkeling. Ook de populair akoestische afdeling kun je vinden in onze school, want uiteraard kun je alle stijlen spelen die je wilt op de klassieke/ akoestische gitaar. Bekende popnummers, fraaie tokkels en (kampvuur)meezingers klinken fantastisch op dit instrument.

Je kunt al starten op klassiek gitaar vanaf 7 jaar. Kennis van het notenschrift is niet vereist.

Aantal lessen: 38 lessen
Lesdag: in overleg
Start: week 37 – 2023.
Later instromen is mogelijk, het lesgeld wordt dan naar rato aangepast.
Prijs: afhankelijk van leeftijd, lesduur, groepsgrootte en frequentie.
Bekijk het tariefoverzicht muziek

Marie José van den Berg

Marie José van den Berg geeft klassiek en populair akoestische gitaarles bij de muziekschool. Ook geeft zij muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een beperking. Zij studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium te Maastricht bij Hans L. Niessen. Na het behalen van haar diploma heeft ze de opleiding creatieve therapie muziek gevolgd. Momenteel is zij actief als docerend musicus in diverse scholen. Zij heeft zich op verschillende muziekscholen ontwikkeld tot een ervaren pedagoog op het gebied van de diverse stijlen en technieken van de gitaar. Binnen zorginstellingen brengt ze met de muziektherapieën buiten vrolijkheid ook ontwikkeling op divers gebied. In de muziekles deelt Marie José haar kennis en vaardigheden op gitaar met de leerling. Zij zal uitgaan van de smaak en mogelijkheden van de leerling en zich daar zoveel mogelijk naar richten. Ook legt zij zich toe op de optimale ontwikkeling van de jonge gitaristen, om zo goed en snel mogelijk een klinkend resultaat te behalen! Marie José is van mening dat een goede basis essentieel is om een goede gitarist te worden, maar het belangrijkste is toch dat de les leuk moet zijn.