7 t/m 99 jaar

Drums / Slagwerk

De drummer is de spil van ieder orkest, band, groep of ensemble. Hij of zij is degene die het tempo aangeeft en er voor zorgt dat iedereen goed in de maat blijft spelen. Leren drummen betekent ritmes leren lezen, een strak maatgevoel ontwikkelen, alle onderdelen van het drumstel op de juiste manier leren gebruiken, vindingrijk zijn om speciale effecten te ontwikkelen, nieuwe slagjes en ‘breaks’ bedenken.

Bij ons leer je alle technieken vanaf de basis, je leert zelf solo’s te bedenken en er wordt gelet op de juiste speelhouding. Bovendien wordt regelmatig de mogelijkheid geboden om mee te spelen in een groep of ensemble om je speeltechniek verder te ontwikkelen.

Drumles kan gevolgd worden vanaf ongeveer 7 jaar.

Aantal lessen: 38 lessen
Lesdag: in overleg
Start: week 37 – 2023.
Later instromen is mogelijk, het lesgeld wordt dan naar rato aangepast.
Prijs: afhankelijk van leeftijd, lesduur, groepsgrootte en frequentie.
Bekijk het tariefoverzicht muziek

Helmer Bijl

Helmer Bijl is een veelzijdig musicus die zich graag zeer breed oriënteert. Hij is actief als uitvoerend slagwerker in zijn eigen slagwerk ensemble Suol Percussion en als invaller of lid, actief in verschillende soorten ensembles en orkesten maar ook als docerend slagwerker en dirigent. Daarnaast is Helmer ook actief als componist en arrangeur en heeft al een aantal composities voor slagwerk op zijn naam staan. Hij vindt het erg leuk om projecten te ontwikkelen en doe dat dan ook graag met zijn eigen ensemble. Ook binnen zijn conservatorium studie heeft hij al een aantal projecten ontwikkeld, zoals een groots symfonie project voor studenten in ‘De Spiegel’ in Zwolle in mei 2021 en een groots symfonieorkest project in april 2022.”