Dans 4 t/m 21 jaar

Ballet

Kinderen hebben een natuurlijke behoefte om te dansen en te bewegen. In deze cursus werken we daarmee op een speelse en fantasievolle wijze. Sprookjes en verhalen, dansen met materialen stimuleren de kinderen in hun fysieke en mentale ontwikkeling. Er wordt gewerkt aan muzikaliteit, concentratie, coördinatie, samenwerking en het gebruik van de ruimte.

De basis van het klassieke ballet en de lichaamshouding worden door middel van grondoefeningen zorgvuldig aangeleerd. We gaan barre-oefeningen doen, leren meer danspassen, sprongen en beginnen met de voorbereidingen van de pirouette. Ook is er aandacht voor spel en we maken kennis met andere dansinvloeden, zoals moderne dans en folklore. Bij dit alles staat het dansplezier op de eerste plaats.

Aantal lessen: 38 lessen
Lesdag: dinsdag
Start: week 37 – 2023
Later instromen is mogelijk, het lesgeld wordt dan naar rato aangepast.

De balletlessen worden verzorgd door Denise Dobber
van dansschool DD Dance Studio.
Kijk voor meer informatie op de website https://www.dddancestudio.nl/

Denise Dobber

Denise, ooit een peuter die zich uitsloofde voor iedereen die haar wilde zien dansen of toneelspelen. Ze poseerde graag met de meest vreemde jurkjes aan en de gekste hoedjes op haar hoofd. Haar danscarrière begon als klein meisje bij een plaatselijke balletschool. Als tienjarige ging ze drie maal per week naar de dansacademie in Amsterdam. Op haar zestiende werd ze aangenomen voor een HBO opleiding en op haar twintigste was ze afgestudeerd. naast haar opleiding heeft Denise vaak opgetreden in theater en tv-producties. Zo speelde ze een rol in “Oliver de musical” met Willem Nijholt en Arjan Ederveen. Samen met onder meer Anthony Kamerling speelde ze in “Feestje”, een film van Ruud van Hemert. Verder heeft Denise vele optredens gedaan bij bijvoorbeeld TMF Awards, miljoenenjacht, Viktor en Rolf, DaRebels, enzovoort.