Muziek

Saxofoon op proef

Wil je saxofoon leren spelen, maar twijfel je nog of dit instrument goed bij jou past? Dan is 'Saxofoon op proef' wat voor jou! In deze cursus krijg je zes weken les op de saxofoon. Een mooie gelegenheid om dit instrument uit te proberen en te ervaren of het écht iets voor jou is.

Walther Pondman

Walther Pondman is 28 jaar, speelt saxofoon, klarinet en is tenor. In 2013 heeft hij zijn bachelor klarinet aan het conservatorium te Zwolle behaald. Daarbij is hij in zijn 3e jaar begonnen met een minor Jazz en Pop en tevens ook een minor Saxofoon. Sinds zijn 15e geeft hij al concerten met zijn vaste ensembles. Denk hierbij aan Beethoven, Mozart, Tsjaikovski etc. Sinds zijn 11e krijgt hij zangles van Franciscus Pondman, operazanger in ruste. Vanaf 2004 geeft hij samen met zijn broer en zusjes concerten als “The Family Pondman” in binnen- en buitenland. Naast instrumentale muziek zingen zij muziek uit het jazz en pop repertoire en fragmenten uit opera’s zoals Il Trovatore, Carmen, Rigoletto, La Traviata en La Bohème.

Walther heeft in een aantal producties gezongen als tenor. In 2011 heeft hij in november de Rol van Carmagnola gespeeld in de Opera “Les brigands” bij Theatergroep “Caecilia” in Kampen. In 2012 heeft hij de hoofdrol vertolkt van Billy in de musical “Caroussel” te Kampen. In 2012 vertolkte hij in de opera “De gebroeders Hogendorp” de rol van soldaat/Napoleon/Matthias/ Jonge Gijs Karel en Thorbecke. In 2013 vertolkte hij in “Carmen” de rol van “Le Dancaïre”. In 2014 vertolke hij  de rol van prins Saphir in “Barbe Bleue” te Emmeloord.

Walther zit in diverse ensembles waarbij zij muziek vertolken van de ontspannen en vrolijke sferen van Bing Crosby en Frank Sinatra tot de duistere dramatische sferen van de wereld van opera van o.a. Puccini, Verdi, Bellini en Donizetti. Zo speelt en zingt hij als vaste saxofonist, klarinettist en zanger in het “Acadia trio”, “Camelia Quartett” en het “fiori e fratelli ensemble”. In het laatste ensemble word de nadruk ook met de klarinet ook vooral gelegd op de wereld van Jazz. Denk hierbij vooral aan Glenn Miller, Benny Goodman of Louis Armstrong. Naast deze ensembles speelt Walther op verzoek in orkesten, professioneel en amateuristisch.