Muziek

Proefles gitaar (akoestisch)

Wil je gitaar leren spelen, maar twijfel je nog of dit instrument goed bij jou past? Kom kennismaken met dit instrument. Je krijgt vrijblijvend één gratis les om de gitaar uit te proberen en kennis te maken met de docent. Een mooie gelegenheid om te ervaren of je er enthousiast van wordt. De lesdag en -tijd worden in overleg vastgesteld.

Marie José van den Berg

Marie José van den Berg geeft klassiek en populair akoestische gitaarles bij de muziekschool. Ook geeft zij muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een beperking. Zij studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium te Maastricht bij Hans L. Niessen. Na het behalen van haar diploma heeft ze de opleiding creatieve therapie muziek gevolgd. Momenteel is zij actief als docerend musicus in diverse scholen. Zij heeft zich op verschillende muziekscholen ontwikkeld tot een ervaren pedagoog op het gebied van de diverse stijlen en technieken van de gitaar. Binnen zorginstellingen brengt ze met de muziektherapieën buiten vrolijkheid ook ontwikkeling op divers gebied. In de muziekles deelt Marie José haar kennis en vaardigheden op gitaar met de leerling. Zij zal uitgaan van de smaak en mogelijkheden van de leerling en zich daar zoveel mogelijk naar richten. Ook legt zij zich toe op de optimale ontwikkeling van de jonge gitaristen, om zo goed en snel mogelijk een klinkend resultaat te behalen! Marie José is van mening dat een goede basis essentieel is om een goede gitarist te worden, maar het belangrijkste is toch dat de les leuk moet zijn.

Martijn Ruiter

Martijn Ruiter (1996) is altijd al verknocht geweest aan de gitaar. Toen hij zelf op gitaarles ging werd ook al snel duidelijk dat hij méér wilde. In 2015 begon hij aan het ArtEZ conservatorium met de Bachelor Klassieke Muziek bij Ulrich Steier. Hij specialiseerde zich in liedbegeleiding en arrangeren. In die periode begon hij ook, met les geven. In 2019 sloot Martijn zijn Bachelor af en begon hij zijn Master bij docent Jacob Vlijm. Om het werkveld als muzikant beter te begrijpen volgde hij de cursus “Curatorial Practices in Music” en rondde het eerste deel daarvan af in 2021. In 2022 voltooide hij zijn Master met specialisatie in het uitvoeren van klassieke muziek met invloeden uit niet-westerse landen.

Naast zijn werkzaamheden als docent en solo-gitarist is Martijn een bevlogen ensemblespeler. Samen met Renske van Gelder richtte hij het klassieke gitaar-zang duo op dat luistert naar de naam “Duo Waag”. Duo Waag heeft de focus op liedjes in intieme setting waarbij de verhalende kwaliteit van de muziek voorop staat. Samen met Rick Doornbos en Mark Schimmel maakt hij deel uit van het klassieke gitaartrio “AKOYA”. AKOYA zoekt de grenzen van klassiek gitaar-repertoire op door het gebruik van enerverende programma’s en verschillende soorten bijzondere gitaren.